400 g penne
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 g rundergehakt
3 el tomatentapenade
1 blik gepelde tomaten 400 g
handvol basilicumblaadjes
Parmezaanse kaas voor erbij
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de tomatentapenade door het gehakt. Voeg het blik tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein.. Verwarm de saus nog 10 minuten op laag vuur, tot het een volle tomatensaus is. Giet de penne af. Meng de pasta met de helft van het basilicum door de tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de pasta in 4 diepe borden. Bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.