250 g boter
10 zeeuwse oesters
4 eierdooiers
1 el azijn
2 el witte wijn
sap van 1/2 citroen
cayennepeper
zout
1. verwarm de ovengrill voor. Open de oesters en vang het oestervocht op. Leg de onderste schelpen op een bakplaat.
2. doe 4 el van het oestervocht met de eidooiers, de azijn en de witte wijn in een steelpan. Zet de steelpan op laag vuur, klop schuimig en blijf kloppen tot het mengsel bindt.
3. smelt de boter. Verwijder de gestolde eiwitresten met behulp van een schuimspaan. Giet de ''geklaarde'' boter in een dun straaltje bij het eiermengsel terwijl u stevig blijft kloppen. Neem van het vuuren breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.
4. leg in elke oesterschelp een oester en lepel er wat van de saus over. Zet kort onder de ovengrill. Serveer direct.
bron bijlage Vrouw