Pompoen-appelsoep

1 (bio)pompoen, 800 g, ongeschild
4 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 appels bijv. jonagold, geschild, in blokjes
1 tl komijnpoeder (djinten)
1/2 tl kaneelpoeder
1 1/4 l groentebouillon
handvol rucola
extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakbplaat met bakpapier. Halveer de pompoen, schep met een lepel de zaden en de draden eruit en snijd de pompoen in stukjes. Schep ze op een bakplaat, schep er 2 el olijfolie door en bestrooi met zout. Rooster de pompoen in de oven in 25 min. gaar.

Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan. Bak de ui en knoflook zachtjes ong. 4 min. Voeg de pompoen en de appel toe en bak ze 2 min. mee. Schep de komijn en kaneel erdoor. Voeg de bouillon toe en kook de soep zachtjes 10 min.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en garneer met een pluk rucola en een straaltje extra vierge olijfolie.