Voor 4 personen
16 scholfilets
3 goede tomaten
3 halfgedroogde tomaatjes
1 ansjovis
half dozijn kalamata olijven
eetlepel kappertjes
knoflook
peterselie en rozemarijn
olijfolie, zout en peper
Ontvel de tomaten door ze even in heet water te laten 'schrikke'en snijd ze in stukjes, evenals de gedroogde tomaatjes. Hak de knoflookteen fijn, of twee, rits de rozemarijnnaalden van een takje, snijd een hand peterselie fijn en knijp de pitten uit de olijven. Doe vervolgens alle ingredienten, minus de peterselie, in een sauspan en laat alles op een laag vuurtje net even zacht worden. Roer goed om en test op pittigheid en voeg desnoods nog een ansjovis toe. Een beetje olie van de gedroogde tomaten en wat sap van de olijven evt toevoegen. Doe de scholfilets in een kom, doe er flink wat olijfolie bij en zout en peper. Roer alles goed maar voorzichtig om. Stook een grillpan hoog op en laat de filets aan beide kanten goed sissen. Doe ze daarna even in de pan met tomatensaus en dien dan op. Strooi nog wat peterselie over de vis met de saus. Dien op met ovenaardappeltjes en gegrilde venkel.