Dessertsauzen

Rode-wijnsaus

Was 1 sinaasappel zorgvuldig en schil van 1/4 deel het oranje van de schil af. Breng 4 dl rode wijn samen met 1 dl water, 1 kruidnagel, stukje pijpkaneel, de sinaasappelschil en 140 gr suiker aan de kook. Zeef dit en breng het weer aan de kook.

Roer intussen 15 g aardappelmeel met 2 eetlepels koud water tot een glad papje. Voeg dit al roerend toe aan het wijnmengsel. Laat het al roerend nog ca 2 min op een laag vuur koken. Laat de saus onder af en toe roeren afkoelen. De rode-wijnsaus kan ook warm geserveerd worden.

Bessesapsaus

Was 1 citroen zorgvuldig en schil er heel dun de helft van het geel van de schil af. Breng 3 dl bessesap met 1 1/2 dl water en de citroenschil net aan de kook. Roer 15 gr aardappelmeel met een 1/2 dl koud water tot een papje. Giet dit al roerend bij het sap. Laat de saus, nog steeds roerend, ca 2 min op een laag vuur koken. Verwijder de citroenschil. Roer er 100 gr suiker door.