
Algemene tips wat recepten betreft:
Ovenschotel: gekookte aardappelschijfjes in een ovenschotel, 8 a 10 rauwe haringen, kruiden met tijm, geraspte kaas, overgieten met room en dan in de oven.
Carpaccio: cassave krupuk (dunne kroepoek) beleggen met carpaccio, fijngesneden gember, bosuitjes. Dressing maken van arachideolie, chinese sojasaus, tabasco, sherryazijn en dat over de carpaccio druppelen.
Tumis paksoi: roerbakken, knoflook, ui, spaansepeper, 1 klein maggiblokje, theelepel suiker, beetje ketoembar en djahe, paksoi, tomaten, beetje oestersaus, beetje kikkoman sojasaus. Eigenlijk gebruik ik voor dit gerecht AH visballetjes die van tevoren even zijn gebakken. Dat was er niet, dus heb nu garnalen gebruikt. Ook lekker.
Pom: er zijn online veel pomrecepten te vinden. Het is erg persoonlijk voor een ieder, de een houdt van een beetje zuur de ander van zoet. Essentieel is pom tajer (wortelsoort). Hier een recept.
Marokkaanse gehaktballetjes: groentenbouillon oplossen in water, saffraan, rijst, roomboter, 2 grote uien, citroen en peterselie. Rijst met gehakt en kruiden (kaneel, milde paprikapoeder, peper, gemalen korianderpoeder) goed mengen. Daarna balletjes maken. Bakken in boter en dan bouillon erbij (5 dl) en dan op zacht vuur 40 min laten koken. Aan het eind peterselie en twee el citroen en nog even laten meekoken. Gezien hoeveelheid eten hadden we dat nu niet, maar marokkaans brood is erg lekker bij dit gerecht.
Bananencake: ingredienten van een normale cake (zelfrijzend bakmeel) met als extra, speculaaskruiden, anijspoeder en geprakte bananen. Voor de topping een glazuur maken van bruine suiker, boter en room (ronde springvorm gebruiken 26cm)
Bijgerechten: belangrijk en dat maakt het geheel compleet, we hadden komkommer in zuur, kouseband, kool, gebakken bakbanaan.