Pepesan
Zeebaars geroosterd in bananenblad
4 personen
voor de kruidenpasta:
5 cm laoswortel
5 cm kentjoerwortel
5 cm kunjitwortel allemaal vers
12 sjalotjes
12 tenen knoflook
6 kemirienoten
3 rode pepers zonder zaadjes
8 rawits
1/2 tl koriander
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl nootmuskaat
2 tl trassi
3 kruidnagels
Verder:
4 el kokosmelk
2 tl tamarinde
2 tl palm- of rietsuiker
1/2 tl zout
4 schoongemaakte zeebaarsen
Bananenblad of aluminiumfolie
Snij alle ingredienten in stukken en draai er met de staafmixer een grove paste van (geen puree). Bak de pasta in drie eetlepels olie 10 min op matig vuur en laat afkoelen. Dat is je basispasta die je in de koelkast kunt bewaren. Meng voor vis vijf eetlepels pasta met kokosmelk, tamarinde en suiker en smeer daar de vis mee in. Wikkel de vis in bananenblad en rooster op de barbecue (of ovengril) tot de vis gaar is en het blad zwart verkleur. Pakweg een kwartiertje.
Bron Agan