Benodigdheden:
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
750 gram varkensbraadstuk van de schouder
zout
1 1/2 theelepel laurierpoeder
8 kruidnagels
2 eetlepels boter
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 dl appelsap, ongezoet
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel ook de knoflook en snijd deze vervolgens in staafjes. Wrijf vervolgens het vlees in met zout en laurierpoeder. Maak in het vlees met een scherp mesje kleine inkepingen en steek hierin de knoflookstaafjes en de kruidnagels. Vlees in braadslede leggen. Smelt boter in een steelpan en schenk dit over het vlees. Strooi ook de peperkorrels en uienringen erover en ernaast. Laat in het midden van de oven het vlees 25 minuten braden en bedruip af en toe met wat braadvet. Bestrooi het vlees met basterdsuiker en roer de appelsap door het braadvet. Laat het vlees nog eens 15-20 minuten verder gaar braden. Ook nu weer af en toe bedruipen met het braadvocht. Prik om te zien of het vlees gaar is met een lange vork in het vlees. Het sap dat dan wegloopt moet roze/grijs zijn, dan is het vlees tot binnenin gaar. Laat het vlees 5 minuten rusten op een plank. Daarna in plakken snijden, het braadvocht in een kom doen en apart opdienen.
Bron: de Groene Weg