Ingrediƫnten:
Voor 6 personen:
40 g boter
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
2,5 cm verse gemberwortel, fijngehakt
2 tl Thaise groene currypasta
1-2 tl kurkuma
4 dl kokosmelk uit blik
4,75 dl kippenbouillon
2 limoenblaadjes, fijngesneden
1 stengel citroengras, fijngehakt
8 kipkarbonades zonder vel
350 g spinazie, grof gehakt
2 tl Thaise vissaus (nam pla)
2 el limoensap
2 el plantaardige olie
2 sjalotjes, in dunne ringen
handjevol Thaise paarse blaadjes basilicum
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Smelt boter in grote pan met dikke bodem. Bak ui, knoflook en gemberwortel 4-5 minuten, tot ze zacht zijn. Roer currypasta en kurkuma erdoor en roerbak 2-3 minuten. Schenk tweederde van kokosmelk erbij. Kook 5 minuten. Voeg bouillon, limoenblaadjes, citroengras en kip toe. Verhit soep en sudder 15 minuten, of tot kip gaar is. Schep kip uit pan en laat afkoelen.Voeg spinazie toe aan soep en kook 3-4 minuten.
Roer rest kokosmelk en peper en zout erdoor. Pureer soep in keukenmachine bijna glad. Schenk terug in pan. Snij kip in stukjes en roer met vissaus en limoensap door de soep.Warm de soep zachtjes door, maar laat niet koken. Verhit olie in koekenpan en bak sjalotjes goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep soep in kommen, verdeel basilicum en sjalotjes erover en serveer.
BEREIDING 60 minuten