400 g penne• 50 g roomboter• 1 teen knoflook, fijngehakt• 1 el verse salie of rozemarijn, fijngehakt of 2 tl gedroogde salie of rozemarijn• 200 g gorgonzola of magor in blokjes• 75 g gedopte walnoten, grofgehakt• 40 g rucola
Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Smelt intussen in een ruime pan (de pasta moet er straks ook bij) de boter met de knoflook en de salie of rozemarijn. Laat op laag vuur ca 2 minuten sudderen, zodat de smaken in de boter trekken, laat de knoflook niet bruin worden. Haal de pan van het vuur. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de penne meteen door de gesmolten boter. Meng er dan de blokjes kaas en de walnoten door. Maak de pasten eventueel wat smeuïger met een beetje van het kookvocht. Breng op smaak met zout en peper. Meng de rucola door de pasta en verdeel over diepe borden.