400 g bieflapjes• 3 eetlepels olie• 1 – 1 ½ eetlepel Thaise rode currypasta• 2 cm gember, geraspt• sap en rasp van 1 limoen• 6 bosuitjes in stukjes van 4 cm• 200 g peultjes• 200 ml kokosmelk
• Dep de biefreepjes droog en snijd ze dwars op de draad in plakjes van ½ cm dik.
• Verhit een wok en voeg de olie toe. Roer als de olie begint te dampen de currypasta erdoor en schep de helft van de reepjes erdoor. Bak ze op hoog vuur in 2 minuten al omscheppend bruin. Schep de gebakken plakjes op een bord en bak de rest van het vlees bruin. Schep ook dit vlees op een bord.
• Roer de gember en de limoenrasp met de kokosmelk en 75 ml water erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het gerecht 3-4 minuten zachtjes sudderen.
• Schep het vlees door de groente in kokossaus en warm het gerecht nog even door. Breng het op smaak met zout en peper. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.
Vervang de bieflapjes door kant-en-klare biefreepjes.