- 1 pak agar-agar poeder (red)
- 1 liter melk
- 1 blik/pak kokosmelk (400 ml/500 ml)
- 9 normale eetlepels suiker
Bereidingswijze
Zet de pan op een laag vuurtje en doe de melk, kokosmelk en de agar-agarpoeder in de pan. En roer het goed door met een garde/houten lepel. Zodra de het mengsel warm wordt doe dan de suiker erbij en roer dat tevens goed door. Zet de vuur wat hoger en laat het mengsel goed doorkoken ongeveer 20 min. Tijdens het koken blijven roeren. Als het mengels na 20 min wat dikker is geworden dan doe je het vuur uit. En laat je het 5 min afkoelen. Giet het mengsel in een (plastic)bak en laat het koelen. Zodra de agar-agar is afgekoeld doe het in de koelkast op het daar verder te laten stijven.
Serveertips
Snij het in blokjes
Wijnsaus
wijn, water, suiker, kaneel, maizena (klein beetje)
Vanillevla