2 uien, in ringen
6 el olijfolie
1 aubergine, in plakjes
2 courgettes, in plakjes
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl oreganoblaadjes
5 stevige rijpe tomaten, in plakjes
3 bolletjes mozzarella, in plakjes
zout en peper
50-75 g Parmezaanse kaas
Uien in 2 el olie ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Aubergine in aparte pan ca 5 min zachtjes bakken in 2 el olie en halverwege keren. Ook courgette ca 5 min in 2 el olie bakken en halverwege keren. 1/3 van plakjes mozzarella apart houden. Oven voorverwarmen op 200 graden. Ui, knoflook en oregano mengen. In ovenschaal onderin laag ui-knoflookmengsel leggen. Daarop lagen tomaat, mozzarella, aubergine en courgette leggen. Elke laag bestrooien met zout en peper. Bovenste laag is weer mozzarella. Tian in midden van oven 40 minuten bakken. Plakjes van achtergehouden bolletje mozzarella en parmezaanse kaas over tian verdelen en nog 20 min in oven laten gratineren.