Olijf-ansjovispuntjes

Voor 40-45 stuks

Ingredienten
115 g bloem
115 g koude boter, blokjes
115 g fijn geraspte kaas, zoals manchego, belegen kaas of gruyere
50 g ansjovisfilets in olie uit blik, uitgelekt en grof gehakt
50 g ontpitte zwarte olijven, grof gehakt
1/2 tl cayennepeper
zeezout
  1. Doe de bloem, boter, geraspte kaas, ansjovis, olijven en cayennepeper in een keukenmachine. Meng alles op de pulsestand tot een stevig deeg. Wikkel het deeg losjes in de huishoudfolie. Leg het 20 min in de koelkast om koud te worden. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het deeg op een licht bestoven werkblad uit tot een dunne lap. Snijd hem in repen van 5 cm breed.
  3. Snijd elke reep in driehoekjes. Leg ze op bakplaten en bak ze 8-10 min tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi ze voor het opdienen met zeezout.
Variatie: bestrooi de puntjes voor het bakken met parmezaanse kaas of cayennepeper.



Bron: Feesthapjes