7 el boter• 600 g uien, in dunne ringen• 2 eieren• 100 ml slagroom• zout en peper• 100 gr gruyère, geraspt• kant-en-klare voorgebakken deegvorm van 20 cm doorsnee• 100 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
Laat de boter smelten in een koekenpan met zware bodem op halfhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 30 minuten, of tot ze mooi bruin en gekaramelliseerd zijn, roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Klop de eieren los in een grote kom. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gruyère toe en roer goed door. Schep tot slot de gebakken uien door het mengsel.
Schenk het ui-eimengsel in de deegvorm en strooi Parmezaanse kaas erover. Zet de taart op een bakplaat en bak hem 15-20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven, of tot de vulling stevig is en bruin begint te worden.
Neem de taart uit de oven en laat hem minstens 10 minuten rusten. U kunt de taart warm serveren of laten afkoelen tot kamertemperatuur.