Ceviche van coquilles

Benodigdheden (vier personen):

- 450 gr coquilles
- sap van 8 limoenen
- 2 tomaten
- 5 lente-uien
- 2 stengels selderie
- ½ groene paprika
- 1 handje verse koriander
- versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie



Voorbereiding:

Coquilles afspoelen, in plakjes snijden en in een middelgrote kom besprenkelen met limoensap zodat de schelpen volledig in het sap gedrenkt zijn. Een dag of een nacht laten intrekken.

Bereidingswijze:

De tomaten, lente-uien en paprika in flinterdunne stukjes snijden, selderie en koriander fijnsnijden. De helft van het limoensap afgieten. Alle ingrediënten voorzichtig omscheppen. Serveren met een schijfje citroen.
Tip:
bij serveren in een glaasje, ook de coquilles in flinterdunne stukjes snijden.

Bron Flip S.