Blue Elephant
Voor 180 g
2 tl korianderzaadjes
24 kleine verse thaise groene pepertjes
2 stengels citroengras
3 el galangal, in fijne plakjes gesneden
1 el schil van een kaffirlimoen
30 g korianderwortel
6 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
60 g sjalotjes, fijngehakt
1 el garnalenpasta
1 tl gemalen komijnzaadjes
Peper en zout
Rooster de korianderzaadjes gedurende enkele seconden in een droge pan, tot de aroma’s vrijkomen. Neem van het vuur, giet op een bord en laat afkoelen. Plet de pepertjes fijn in een vijzel, samen met het citroengras, de galangal, de korianderzaadjes, de kaffir-limoenschil en de korianderwortel. Of hak tot een glad mengsel in de foodprocessor. Meng er de rest van de ingrediënten onder en plet verder tot een gladde pasta. Kruid met peper en zout. Deze pasta kunt u luchtdicht verpakt tot 1 maand bewaren in de koelkast en tot zes maanden in de vriezer.
Tip: om de gelekerriepasta te maken, gebruikt u verse gele pepertjes in plaats van groene.