Blini's met zalm en avocado




Ingredienten


0,5 pakje(s) poffertjesmix
2 stuk(s) eieren
1 flesje(s) zonnebloemolie om te bakken
1 bosje(s) bieslook
1 snufje(s) zwarte peper
1 snufje(s) zeezout
250 milliliter melk
2 eetlepel(s) zonnebloemolie
1 bakje(s) zalm of foreletjes
125 gram creme fraiche
200 gram gerookte zalm
1 stuk(s) avocado
bereiden
Meng in een grote kom de poffertjesmix met de eieren, de zonnebloemolie en de melk. Het moet een tamelijk dik beslag worden, maar voeg indien nodig nog een scheutje melk toe. Knip de bieslook in kleine stukjes en voeg met 1 tl gemalen zeezout en royaal versgemalen zwarte peper aan het beslag toe. Houd 1 el van de bieslook achter voor de garnering. Bak in de koekenpan ca 20 blini’s van het beslag. De blini’s moeten een doorsnee van ca 6 cm hebben. Snijd de avocado in mooie plakjes, halveer deze en beleg de blini’s ermee. Snijd de zalm in stukjes en drapeer de zalm over de avocado. Leg met behulp van een theelepeltje een beetje creme fraîche op de zalm. Leg hier een lepeltje zalmeitjes op. Garneer met een paar stukjes bieslook.

Dit is een recept van Topchef VIPS.

Boodschappen

0,5 pak poffertjesmix (200 g)2 eieren2 el zonnebloemolie250 ml melkversgemalen zeezout en zwarte peperbosje bieslookzonnebloemolie, om in te bakken1 grote, rijpe avocado200 g gerookte zalm1 bekertje (125 g) creme fraîche1 potje zalm- of foreleitjes of imitatiekaviaar