1 middelgrote, verse rode snapper, zeebaars of karper, schoongemaakt
2 tl zout
3 el droge sherry
2 el gemberwijn
20 g maizena
plantaardige olie
175 g vermicelli
2 augurken, gehakt
2 zilveruitjes, gehakt
1 wortel, geraspt
1 pakje rond banh trang rijstpapier
Dipsaus:
4 el Nuoc Mam of maggi aroma
1 spaanse peper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el citroensap
1 tl cider- of wijnazijn
1 tl suiker
2 tl droge sherry
Afwerking:
1 krop sla
takjes koriander
takjes munt
Bron Vietnamees kookboek
- Maak schuine insnijdingen in beide kanten van de vis, ca 2 cm uit elkaar. Vermeng zout, sherry, gemberwijn en 15 g maizena in een schaal. Rol de vis erdoor tot deze egaal bedekt is en laat hem 30 minuten staan. Keer regelmatig.
- Haal de vis uit de schaal en bestuif hem met de overgebleven maizena. Verhit de olie en bak hierin de vis ca 12 minuten op een matig vuur. Draai hem halverwege voorzichtig om. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en houd hem warm.
- Week de rijstvermicelli in warm water tot hij zacht is. Goed laten uitlekken.
- Meng alle ingredienten voor de dipsaus goed door elkaar. Schep de augurk, ui en wortel door de rijstvermicelli.
- Zet alle bestanddelen op tafel. De warme vis moet voorzichtig van de graat worden geschraapt. Zet twee kommen warm water op tafel. De gasten dopen zelf de bahn trang velletjes in het water tot ze zacht en soepel zijn. De vis, rijstvermicelli, munt en koriander worden op het papier gelegd, waarna er rolletjes van worden gemaakt. Deze worden in slabladeren gerold en in de dipsaus gedoopt.