Ingrediënten
200 gram boter.200 gram rietsuiker.360 gram havermout.2 eetlepels (appel)stroop.3 eetlepels abrikozenjam losgeroerd in 2 eetlepels water. 2 eetlepels kaneel.
Hulpmiddelen
Grote ronde beboterde ovenschaal Hulpmiddelen - Grote ronde beboterde ovenschaal
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden
Bereidingswijze
Los de rietsuiker met de stroop op het vuur op in de boter. (Bijna) alle suiker moet opgelost zijn.Meng de havermout in een grote kom met kaneel en voeg de suikeroplossing er in een keer bij.Roer de suikeroplossing heel goed door de havermout, zodat alle havermout er mee in aanraking komt.Doe de helft van de havermout in de ovenschaal en druk het met een lepel stevig aan. Smeer hier een dun laagje van de waterige abrikozenjam overheen en doe vervolgens de rest van de havermout erover heen. Weer goed stevig aandrukken.Dan 30 tot 35 minuten bakken, hoe groter de schaal hoe korter. De koek moet middenbruin worden en voelt als hij net uit de oven is heel zacht aan. Bij het afkoelen wordt hij stevig.Snij punten en serveer de koek op elk moment dat je wil. Mij kun je er s nachts voor wakker maken.