250 gr. schoongemaakte spruitjes
3 rode sjalotjes
3 teentjes knoflook
halve tl. laospoeder
halve tl. serehpoeder
3 el. plantaardige olie
1 tl. sambal oelek
1 tl. sambal trasi
1 salamblad
1 tl. goela djawa
wat zout
2 dl. santen asli
Bereiding Sambal Goreng Spruitjes
Was de spruitjes en snijd de grote exemplaren doormidden. Pel de sjalotjes en de knoflook en schil de laos. Snijd nu alles ragfijn. Knip het bovenste deel van de sereh, kneus en knoop de stengel. Verhit een wok op hoog vuur en doe de olie erin. Draai het vuur iets lager en fruit de sjalot en knoflook in 5 minuten. Doe er de spruitjes, salamblad, goela djawa en zout naar smaak bij en roerbak ze in 8 minuten beetgaar. Roer de santen door de sambal goreng en laat hem nog even stoven tot de olie komt bovendrijven. Uiteraard het lekkerst met een witte rijst!