1 el zonnebloemolie
3 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
1 stengel citroengras, fijn geraspt
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 gr groene Thaise currypasta
400 ml kokosmelk (blik)
375 ml groentebouillon
2 limoenblaadjes (djeruk purut), heel fijn gesneden
2 tl bruine basterdsuiker
2 el limoensap
1 el vissaus
200 g gebakken tofu, in stukken (evt kant en klaar gebakken uit de toko)
65 g waterkastanjes (blik), afgespoeld en uitgelekt
4 el thaise basilicumblaadjes
300 g rijstnoedels
250 g broccoli in roosjes
1 kleine paksoi, in vieren
250 g peultjes
80 g taugeh
35 g gezouten pinda's grof gehakt
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de gember, citroengras en knoflook 2-3 min. Voeg de currypasta toe en roerbak 1-2 min. tot de aroma's vrijkomen. Roer de kokosmelk en bouillon erdoor, voeg het limoenblad toe en laat de saus 15-20 min. zachtjes koken tot de olie boven komt drijven. Schep de suiker, limoensap, vissaus en tofu erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 2 min zachtjes koken. Voeg de waterkastanje en het grootste deel van de basilicumblaadjes toe.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Blancheer de broccoli en paksoi 2-3 min. in kokend water met zout en kook de peultjes de laatste min. mee. Giet af en spoel onder koud water.
Verdeel de groenten en noedels over 4 borden en schep de groene currysaus erover. Garneer met taugeh, gehakte pinda's en de rest van de basilicumblaadjes.