2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
100 g boter, op kamertemperatuur
200 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker, 10 zakjes a 8 g, Dr Oetker
2 eieren
1 bekertje creme fraiche, 125 ml
300 g banaan, gepeld en fijngeprakt
cakevorm 27 cm, ingevet
bakpapier, keukenmachine, sateprikker
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood het later makkelijk uit de vorm halen.
- Zeef in een grote kom de bloem met de bakpapier, kaneel en een mespunt zout.
- Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de creme fraiche toe. Schep door het bloemmengsel.
- Schep de banaan erdoor. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 minuten op gaarheid met een sateprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Lekker met boter.