500 g gedroogde linguine
2 el boter
2 el olie
3/4 kop gehakte hazelnoten
3 el salie
2 teentjes knoflook, gekneusd
3 el citroensap
zeezout en gekneusde zwarte peper
3 bosjes (600 g) asperges, schoongemaakt en geblancheerd
150 g spinazieblaadjes
300 g gebakken ricotta, in schijfjes
balsamico azijn
Kook de linguine in een pan kokend water, 10-12 minuten of tot hij al dente is. Verhit intussen boter en olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg hazelnoten en salie toe en bak ze 2-3 minuten of tot de noten goudbruin zijn. Voeg knoflook toe en bak hem 1 minuut. Doe hierbij citroensap, zout en peper, asperge en uitgelekte linguine en schep alles door elkaar.
Schik de spinazie op borden en leg hierop schijfjes ricotta. Schep hierop de linguine, en druppel er balsamico-azijn over. Als voorgerecht voor 6 personen, of als hoofdgerecht voor 4.