Bron: Bijlage VK
Shepards Pie met kip, salie en zoete aardappel
voor 4 personen
klontje boter
250 gr spekblokjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
20 gr salie, fijngehakt
2 preien in ringen
500 gr peen, in blokjes
300 gr gaar kippenvlees, in blokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 ruime el bloem
1 glas rode wijn
500 ml kippenbouillon
zwarte peper en zeezout
1 fikse bos platte peterselie, fijngehakt
1,5 kg zoete aardappelen, geschild
125 gr fete verkruimeld
Bak het spek in de boter in een zware pan. Voeg de knoflook en de helft van de salie toe, bak 1 minuut mee en doe dan alle groenten erbij. Bak alles op hoog vuur, schep zo nu en dan om. Voeg de kip toe. Schep dan de tomatenpuree en de bloem erdoor en bak door tot het zoetig gaat ruiken. Blus de pan af met de rode wijn en schraap de aanbaksels op de bodem daarbij los.
Giet de bouillon erop en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus iets indikken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de aardappels in gelijke blokken en kook ze in zo'n 15 minuten in gezouten water gaar.
Giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn. Voeg de rest van de salie en 75 gram feta toe.
Doe de kippesaus in een licht ingevette ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelpuree erover en bestrooi met de resterende verkruimelde feta.
Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in 30 minuten goudbruin