- 125 gr boter, 125 gr basterdsuiker, 3 gr zout, half ei, eetlepel water, 15 gr, 250 gr patentbloem, 10 gr bakpoeder
- Boter, zout en suiker mengen met de mixer, eimengsel toevoegen, mixen, bloem en bakpoeder toevoegen en mixen. Deeg 2 uur in de koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Kilo jonagold appels in blokjes snijden.
- Amandelspijs, uitrollen en bovenop deeg leggen.
- Voor de saus: 100 gr kristalsuiker, 60 gr gesmolten boter, 30 gr maizena, vanillestokje, 2 eieren en 2 eidooiers. Goed kloppen en zorgen dat maizena goed oplost.
- Taart 2 uur in de oven, checken of appels niet te bruin worden
Het recept is hier goed uitgewerkt door Caroline Brouwer.
Een jonge Cees Holtkamp, toffe foto! |