Baked Beans

Voor 4 personen


30 min bereidingstijd

1 el olijfolie
8 plakjes pancetta
1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
100-150 g chorizo, in dunne plakjes
2 tl gedroogde oregano
1 tl gerookt paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes
1 blik cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
Zout en versgemalen peper
Evt 1 el honing

Verhit de olie in een ruime pan en bak de pancetta 1-2 min per kant op matig vuur knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Zet het vuur laag en bak in dezelfde pan de ui, knoflook en chorizo ca 10 min tot de ui zacht is. Voeg de oregano, paprikapoeder, tomatenblokjes en 125 ml water toe. Breng aan de kook, zet het vuur iets lager en voeg de bonen toe. Laat nog 10 min heel zacht koken tot de saus dikker is. Breng op smaak met zout en peper en meng er evt een beetje honing door.
Schep de baked beans in diepe borden en verdeel de plakjes pancetta erover.