4-6 personen
15 min bereidingstijd en 20 min bakken
450 g bloem, gezeefd
1 ½ tl bakpoeder
110 g suiker
80 g koude boter, in blokjes
250 ml volle melk, plus extra
Aardbeienjam
Clotted cream of creme fraiche
Extra: ronde uitsteekvorm, 5-6 cm doorsnee, bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en de suiker. Voeg de boter toe en wrijf het mengsel met je vingers tot fijne kruimels.
Verwarm de melk tot lauwwarm. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk er de melk in. Meng de ingredienten snel met een pollepel. Vorm en bal van het deeg en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dikke lap van 2 cm dikte. Steek er met de vorm ca 12 deegrondjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een beetje melk. Bak de scones in het midden van de oven in ca 20 min gaar en licht goudbruin. Serveer met aardbeienjam en clotted cream of creme fraiche.