Roodbaars met rookvlees

Ingrediënten:

4 roodbaarsfilets (400 gr)
8 plakken rookvlees
bosje basilicum
2 eetl mosterd
2 eetl groene pesto
200 ml slagroom
100 crème fraîche
peper uit de molen

Bereidingswijze:

Vrijdag, visdag, toch? Ach, je moet zelf maar weten op wat voor dag je vis wilt eten. Mijn geheime informant, de formidabele Jakob Doorn (wat die man niet weet van vis, weet de grote createur ook niet), laat weten dat de roodbaars weer goed begint te worden. Haha, roodbaars eet haring, dus we kunnen maar beter veel roodbaars eten, dan hebben we ook veel haring. Hmm, ok, daar denk ik nog even over na.
Snij de filet in acht gelijke stukken en omwikkel die met plakjes rookvlees. Steek daar een paar blaadjes basilicum tussen. Heus, dat is niet moeilijk. Besprenkel het geheel met wat druppels citroensap en draai er wat peper over. Dan de vis met het rookvlees in boter bakken. Hoog beginnen en dan terugdraaien die temperatuur. Twee minuten per kant is meestal voldoende. Leg de vis op een warm bord. Nu mosterd en pesto door het bakvet roeren, even op smaak laten komen, wat de slagroom erbij, even goed laten inkoken. Zout is nauwelijks nodig, beetje peper nog wel. Op het laatst de crème fraîche erdoor, even roeren. Klaar. Giet de saus over de vis. Serveer met een lekkere gladde aardappel en winterwortel die je in schijfjes hebt gesneden, bijna gaar gekookt in zo min mogelijk water, en die je met wat wat boter mooi glanzend hebt gemaakt. En geloof me, zo vinden ze het allemaal lekker.
Bron Felix Wilbrink