Blue Elephant
Voor 250 g
20 gedroogde rode pepertjes
5 el plantaardige olie
200 g sjalotjes, fijngehakt
12 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 tl korianderzaadjes
1 tl komijnzaadjes
1 tl witte kardamompeultjes
1 tl kruidnagels
2 tl zwartepeperkorrels
1 el galangal, fijngehakt
1 el schil van kaffirlimoen
1 el kaneelpoeder
2 tl zout
2 tl garnalenpasta
2 el kokosolie
Bak de gedroogde rode pepertjes gedurende enkele seconden in de olie en zet apart. Bak de fijngehakte sjalotjes en knoflook apart goudbruin in dezelfde pan en laat ze nadien goed uitlekken op keukenpapier. Zet apart. Rooster de koriander, de komijn, de witte kardamom, de kruidnagels en de zwarte peperkorrels in een droge pan en plet ze samen tot poeder in een vijzel. Doe er de rest van de ingrediënten bij, behalve de kokosolie, en plet verder fijn tot een gladde pasta. Bak de pasta gedurende 10 minuten in de kokosolie, tot de aroma’s vrijkomen. Deze pasta blijft luchtdicht verpakt tot 1 maand goed in de ijskast en tot zes maanden in de diepvriezer.