18 blaadjes salie
olijfolie
voor het beslag:
250 gram bloem
25 gram maïzena
1 dl bubbeltjes bronwater
Bereidingswijze
olijfolie
voor het beslag:
250 gram bloem
25 gram maïzena
1 dl bubbeltjes bronwater
Bereidingswijze
Laat de ansjovisfilets uitlekken. Als ze te zout zijn, dan eerst afspoelen of een uurtje in melk leggen. Leg ieder filetje op een blaadje salie en dek ze vervolgens af met een tweede salieblaadje. Druk alles goed aan en zet de verpakte ansjovisfilets een half uur weg, eventueel onder druk (een dikke houten snijplank kan goed dienst doen). Roer in een kom de ingrediënten voor het beslag door elkaar.
Verhit een laagje olie van1 centimeter in een koekenpan, haal de ansjovisfilets door het beslag en bak ze met een paar tegelijk 1 minuut in de hete olie.
Verhit een laagje olie van
Serveer ze meteen.
Bron Flip S.