Kipfilets met garnalen

(voor vier personen)                             

  
Benodigdheden:

- 4 borstfilets van kip, in stukken
- 100 gram boter
- zout en peper
- kerriepoeder (geen hot curry)
- 2½ dl. zure room of slagroom
- 6 el cognac 1)
- tomatenpuree of - ketchup
- 200 gram gepelde garnalen
- fijngesneden bieslook
                                                                                                                      

Bereidingswijze: 
Wrijf de in borstfilets in met een mengsel van zout, peper en flink wat kerrie-poeder. 2)
Schroei de filets snel in de hete boter aan weerszijden dicht; temper het vuur en bak de filets nog twee à drie munten door. Neem de filets uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie. Verwijder het teveel aan bakboter, blus de pan op het vuur met enkele eetlepels water en roer de aanzetsels goed los. Zet het vuur laag en voeg de zure room, cognac en tomatenpuree toe. Roer alles goed door en schep de garnalen door de saus. Leg de pasta op de voorverwarmde borden, vervolgens de kipfilets en schenk de saus met de garnalen over het geheel. Strooi er wat van de fijngesneden bieslook over.              


NB:
De lekkerste pasta bij een dunne saus zijn conchiglie (schelpjes), bij een wat dikkere saus is spaghetti ook geschikt.

1) variant: in plaats van cognac naar smaak jenever of droge / medium sherry
2) variant: de kipfilets in stukjes snijden en met het mengsel bestrooien


Bron Flip S.