Yoghurtpudding

Week 7 blaadjes witte gelatine ca 5 minuten in ruim koud water. Houd van 250 g verse frambozen of andere zachte vruchten 50 g achter voor de garnering. Pureer de rest in een keukenmachine. Wrijf deze puree indien gewenst door een zeef. Meng er een 1/2 liter yoghurt bij, voorkeur Biogarde, 150 g witte basterdsuiker, 1 dl sinaasappelsap, 3/4 dl citroensap, 1 eetlepel citroenrasp en 1 eetlepel sinaasappelrasp door.

Klop tot het een glad mengsel is. Verwarm een 1/2 dl sinaasappelsap. Los er van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine in op. Roer dit door de vruchtenyoghurt. Spoel een vorm van 1 1/2 liter om met koud water en giet er de vruchtenyoghurt in. Laat de pudding in de koelkast in ca 6 uur opstijven.

Stort de pudding op een platte schaal. Garneer de yoghurtpudding met de achtergehouden vruchten en met verse muntblaadjes.
Bron: Blue Band