Hak 2 sjalotjes fijn. Veeg 300 gr oesterzwammen met keukenpapier schoon en snijd ze in reepjes. Smelt in een pan op een laag vuur 15 g blue band. Fruit hierin de sjalotjes in ca 3 minuten glazig. Voeg 15 g blue band en de oesterzwammen toe en smoor deze samen met 1 takje verse tijm of een mespunt gedroogde tijm. Zout en peper. Bak ongeveer 10 minuten op een matig vuur. Voeg, wanneer het meeste vocht is verdampt, 2 eetlepels citroensap toe.
Kook intussen 400 gr spaghetti. Meng direct 30 gr blue band door de spaghetti. Schep er de oesterzwammen samen met 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 1/3 eetlepel fijngeknipte bieslook, 1 eetlepel citroensap en versgemalen peper door.
Serveer de spaghetti direct in een voorverwarmde schaal met geraspte Parmezaanse kaas of oude Hollandse kaas apart erbij.
Bron Blue Band
Ik zou denk ik nog een beetje varieren met dit recept. Sowieso ook beetje knoflook, en verder.... ehm weet ik nog niet.