Pastasauzen

Kip met kruidenroom:

3 dl creme fraiche, 3 eetl gehakte verse peterselie, 3 eetl verse basilicum in reepjes gesneden, 1 1/2 eetl verse gehakte dragon, 1 eetl olijfolie, 25 g boter, 500 g kipfilet in repen gesneden, 2 tenen knoflook uit de knijper, versgeraspte Parmezaanse kaas.

  1. Verhit de creme fraiche zachtjes in een kleine pan tot hij tegen de kook aan komt. Neem de pan van het vuur en roer er de peterselie, basilicum en dragon door. Zet weg.
  2. Verhit de olie en boter in een koekepan. Voeg de repen kip toe en roerbak 4-5 minuten op een hoog vuur tot de kip gaar is. Voeg de knoflook toe en laat het geheel nog een minuut bakken.
  3. Roer de kruidenroom door en laat alles doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de saus door net gekookte pasta, bestrooi met Parmezaanse kaas en dien op.

Bolognese

3 eetl olijfolie, 1 ui gehakt, 1 wortel fijngehakt, 2 tenen knoflook uit de knijper, 50 gr bacon zonder zwoerd, 50 g kippelevers, 350 g rundergehakt, 3 dl witte wijn, 1,25 dl melk, 500 g rijpe tomaten, 1 eetl tomatenpuree, 1 bouquet garni

  1. Verhit de olie in een pan, voeg de ui, wortel en knoflook toe en bak alles gaar zonder bruin te laten worden.
  2. Voeg de gehakte bacon, gehakte kippelevers en rundergehakt toe en bak tot het vlees niet meer rozig is.
  3. Giet er de wijn bij en laat zachtjes koken tot die verdampt is. Giet er de melk bij en laat koken tot die geabsorbeerd is. Roer ontvelde, ontzade en gehakte tomaten, tomatenpuree, het bouquet garni en wat zout en peper door de saus. Leg het deksel op de pan en laat circa 1 uur zachtjes sudderen, waarbij u af en toe roert. Giet er zonodig was water bij als de saus begint uit te drogen. Verwijder het bouquet garni en breng zonodig op smaak met zout en peper.
  4. Schep de saus over de gekookte pasta en bestrooi met parmezaanse kaas.