(voor vier personen)
- ½ kilo aubergines, liefst
kleine
- ½ kilo courgettes
- zeezout
- olijfolie
- 3 à 4 rode (punt)paprika’s
- 60 ml wijnazijn of aceto balsamico
- 2 teentjes knoflook, flinterdun
- 2 ansjovisfilets uit blik, fijngeprakt
- 1 afgestreken tl gemalen peper
- 150
gram groene en/of zwarte olijven
- 2-3 el liefst verse oregano, munt en marjolein,
fijngehakt
Bereidingswijze:
Snij aubergines en courgettes met schil in plakken van
circa ½ cm., en bestrooi rijkelijk met zeezout. Laat een uurtje staan om uit te
lekken en dep daarna goed droog met keukenpapier. Snijd de paprika’s in vieren
en verwijder de pitjes.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Spreid een deel van de aubergines, courgettes en
paprika uit op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en schuif onder de grill
(paprika’s met het vel naar boven). Rooster de groenten ca. vijf minuten tot de
bovenkant diep goudbruin is, keer ze om en rooster de andere kant bruin.
Rooster de rest op dezelfde manier.
Meng ondertussen 75 ml. olie, de azijn, knoflook,
olijven, ansjovis, peper en kruiden goed door elkaar. Doe de warme groenten
over in een kom, giet de dressing erover en dek meteen af met aluminiumfolie. Laat
een nacht op kamertemperatuur intrekken.
Te serveren als antipasto (met bruschette), door pasta, in salades en
bij kip of vis.
Bewaartip:
Was een glazen pot met soda
en spoel na met heet water; doe de geroosterde groenten in lagen over in de
pot, duw goed aan en giet de dressing erover. Vul op met olijfolie totdat de
groenten net onder staan. Twee weken in de koelkast te bewaren.
Bron: Flip S
Bron: Flip S