500 g diepvriesdoperwten
1 kleine venkel, in dunne plakjes, groen bewaard
1/4 bosje radijs, in plakjes
handvoel lichtgroen blad van bleekselderij
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
1 el citroensap
5 el extra vierge olijfolie
4 zalmfilets met vel a 180 g
Doe de doperwten in een kom, schenk er kokend water over, laat 1 min staan en giet af. Houd 120 g doperwten apart. Pureer de rest in een keukenmachine of blender. Schep de puree in een steelpan, voeg zout en peper toe en houd de puree warm.
Schep de venkel met het venkelgroen, de radijs, het selderijblad, de ui en de 120 g apart gehouden doperwten in een kom.
Meng voor de dressin het citroensap met 4 el olie en zout en peper in een kommetje. Schep de dressing door de salade. Bestrooi de zalmfilets met zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de visfilets op de velkant 2-3 min. tot het vel knapperig is. Keer ze en bak nog 1 min. Leg ze op een bord en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie 2 min. rusten. Serveer de zalm met de erwtenpuree en venkelsalade.