Zalmbeignets

Voor circa 12 stuks

Ingredienten

1/2 venkelknol, in stukken
1 middelgrote prei, in stukken
1 groene paprika, zonder zaadjes en in stukken
2 teentjes knoflook
1 el boter
snufje rode paprikavlokken
350 g graatloze zalm zonder vel, in stukken
115 g bloem
6 eieren, losgeklopt 3,5-4,75 dl melk
1 el gehakte verse dille
4-6 olie, om in te vetten
zout en versgemalen zwarte peper
zure room en sla, voor erbij


  1. Doe de stukken venken, prei, paprika en de teentjes knoflook in een keukenmachine. Hak alles fijn.
  2. Smelt de boter in een koekenpan tot hij sist. Doe het groentemengsel en de paprikavlokken erbij. Breng het op smaak met zout en peper. Bak het 8-10 min op laag vuur tot alles zacht is. Haal het mengsel van het vuur en zet het apart.
  3. Doe de zalm in een keukenmachine. Hak hem grof op de pulsestand. Schraap af en toe langs de randne. Doe de zalm in een grote schaal en zet hem apart.
  4. Zeef de bloem boven een andere schaal. Maak in het midden een kuiltje. Klop de eieren en 3,5 dl melk in delen rustig erdoor tot het een glad beslag is. Zeef het beslag eventueel om klonten te verwijderen.
  5. Roer de zalm, groenten en dille door het beslag. Doe er een scheutje melk bij als het te dik is.
  6. Vet een bakplaat of koekenpan met antiaanbaklaag licht in met olie en verwarm hem op matig vuur. Schep steeds 5 eetlepels beslag in de pan. Bak ze 2-3 minuten tot de beignets aan de randen goudbruin zijn. Keer ze en bak de andere kant 2-3 minuten. Bak de beignets in delen en houd gare beignets warm. Serveer ze warm, met zure room en een salade.
Bron: feesthapjes