600 g sukadelapjes, op kamertemperatuur• versgemalen zwarte peper• 25 g boter• 1 grote ui, grof gesnipperd• 500 g tomaten, in stukjes• 2 theelepels milde paprikapoeder• ½ theelepel verse tijmblaadjes• 100 ml rode wijn of vleesbouillon• 1 courgette• 2 eetlepels olijfolie
- Snijd het vlees in 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en leg de stukken erin als het schuim wegtrekt. Bak het vlees in 8-10 minuten bruin, keer de stukken regelmatig.
- Bak de ui 2-3 minuten zachtjes mee. Schep de tomaten met paprikapoeder en tijd erdoor en bak alles nog 2 minuten. Schenk de wijn of bouillon langs de rand van de pan erbij en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees met het deksel schuin op de pan op heel zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) in 2 ½ - 3 uur heel zachtjes gaar.
- Snijd de courgette schuin in lange plakken. Bestrijk de plakken met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 5 minuten mooi bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper.
- Houd de runderlapjes warm onder aluminiumfolie. Pureer het stoofvocht met een staafmixer en kook het eventueel op hoog vuur in tot een mooie saus. Breng op smaak met zout en peper.