1/2 citroen, uitgeperst
zout en versgemalen peper
4 eetlepels bloem
25 g boter en 2 eetlepels olie of
4-5 eetlepels vloeibaar bak-en-braadproduct
Keukengerei:
koekenpan met antiaanbaklaag
spatel
keukenpapier
- snijd de visfilets in 4 of 8 gelijke stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
- besprenkel de stukken met citroensap en laat ze ca. 5 minuten liggen. Dep de stukken vis opnieuw droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper.
- schep de bloem op een bord en spreid de bloem wat uit. Leg een visfilet in de bloem en druk deze iets aan. Keer de visfilet en druk ook de andere kan in de bloem. Pak de filet aan een kant op en schud de overtollige bloem eraf. Wentel zo alle filets door de bloem.
- verhit de boter en olie in de koekenpan tot de belletjes verdwijnen. Leg dan de visfilets erin en bak ze op een hoge stand bruin.
- keer de filets na 3-5 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) voorzichtig met een spatel.
- bak ook de andere kant mooi bruin. Leg de visfilets op warme borden of op een warme schaal en serveer direct.