Aardappel-knolselderijpuree

Bron: elle eten
Voor 6 personen
45 min bereidingstijd

1 kg knolselderij
500 g kruimige aardappels, geschild
2 tenen knoflook
50 g zachte boter
150 ml creme fraiche
Peper en zout
Extra: staafmixer, handmixer of pureeknijper

Schil de knolselderij dik en snij hem in stukken van ca 2x2 cm. Bewaar de stukken in een bak koud water, anders verkleuren ze. Schil de aardappels en snij ze in iets grotere stukken van ca 3 cm. Giet de knolselderij af, doe de groenten in aparte pannetjes en giet er kokend water over tot ze net onderstaan. Doe er zout bij (en voor de liefhebben in elke pan een teen knoflook) en laat ca 10 min koken of tot groenten gaar zijn. Giet af. Pureer nu de gekookte aardappel en knol. Wie geen bezwaar heeft tegen een ietwat grove puree, kan alle ingredienten in een kom doen en er de handmixer op zetten. Niet te lang, anders wordt de aardappel gummi-achtig. Fijngevoeliger koks pureren de knolselderij met de staafmixer en de aardappel met de pureeknijper en mengen vervolgens alle resterende ingredienten met een garde erdoor. Lekker met geroosterd vlees met jus of saus.Lekker met geroosterd vlees met jus of saus.