4 stukken kabeljauwfilet met vel
1 bakje tuinkers, geknipt
zout en peper
voor de pistousaus:
100 ml olijfolie
4 tomaten, ontveld in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
scheutje balsamicoazijn
handvol basilicum, fijngesneden
zout en peper
- verwarm voor de pistousaus de olijfolie in een pannetje, maar laat het niet koken.
- meng de tomatenblokjes met de knoflook, balsamicoazijn, basilicum en zout en peper in een kom en overgiet met de warme olijfolie. zet opzij.
- bestrooi de kabeljauw met zout en peper en bak de vis in olijfolie op de velkant ca. 3 minuten tot de huid goudbruin en krokant is. Draai om en bak de andere kant nog ca. 2 minuten tot de vis net gaar is (exacte baktijd is afhankelijk van de dikte). Laat de vis uitlekken op keukenpapier.
- serveer de kabeljauw op de borden met de pistousaus. Garneer met tuinkers.
Lekker met sperziebonen en puree van aardappel en knolselderij.
Bron ekoplaza