Borrelhapjes, naam?

Uit de Gall en Gall

Neem 8 cocktailprikkers en rijg om en om 1 groene olijf, 1 uitgelekte zoute ansjovisfilet op olie, 1 stukje groene peper en 1 zilveruitje op zuur.

Rooster 8 stukjes stokbrood. Wrijf er een teen knoflook overheen. Beleg ieder broodje met stukjes avocado en Hollandse garnalen. Druppel er olijfolie en citroensap over. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout en gehakte peterselie.

Rooster een stukje stokbrood. Wrijf er een teen knoflook overheen. Beleg met een plak Serranoham en 2 geblancheerde groene aspergepunten. Druppel er wat olijfolie over. Leg er een half kwarteleitje op. Bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.

Rol 8 grote dadels elk in een plakje bacon. Steek vast met een prikker. Doe een beetje olie in een koekenpan. Bak de dadels tot de bacon goudbruin en knapperig is. Serveer met wat balsamicosiroop.