Voor 4 a 6 personen
25 min bereidingstijd en 40 min oventijd
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
Olijfolie om in te bakken
2 blikken gepelde tomaten
1 liter groentebouillon
1 kleine knolselderij, ca 500 g
Ca 500 g pompoen
½ chinese kool, ca 400 g
2 bollen buffelmozzarella of 200 g cheddar
4 el geraspte parmezaanse kaas
2 el wittebroodkruim (bijv gemalen voorgebakken broodje)
2 takjes tijm, gehakt
Zout en peper
Extra: ovenschaal ca 25 x 30 x 5 cm
Fruit ui en knoflook glazig in een kookpan in wat olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, stamp ze kapot en kook de saus af en toe roerend in tot een dikke substantie. Breng op smaak met zout en peper en evt wat suiker. Breng de bouillon aan de kook. Schil knolselderij en pompoen en snij ze ub gelijke dunne plakken. Snij de bladeren los van de kool en verwijder het witte deel uit de bladeren. Kook de plakken knolselderij en pompoen in etappes net gaar in de bouillon. Schep ui de pan op een droge theedoek. Blancheer de koolbladeren en droog ze ook op een doek. Snij de mozzarella in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal. Maak met de groenten en mozzarella lagen met daartussen steeds wat saus tot de schaal vol is en/of de groenten op zijn.
Meng de parmezaan met het broodkruim en verdeel het over de laatste laag. Bak het gerecht in ca 40 min gaar en mooi bruin. Bestrooi vlak voor het serveren met fijn gehakte tijm.