Nam prik phao
Blue Elephant
Voor 5 dl
15 grote gedroogde rode pepertjes
2,5 dl plantaardige olie
30 g knoflookteentjes, in fijne plakjes gesneden
60 g sjalotjes, in fijne plakjes gesneden
2 tl garnalenpasta
60 g palmsuiker
2 el vissaus
1,5 dl tamarindesaus
Verwijder de zaadjes uit de gedroogde rode pepertjes. Verhit de olie in de wok en doe er de pepertjes bij. Haal ze er meteen weer uit en roerbak de plakjes knoflook gedurende 1 minuut in de olie tot ze goudbruin gebakken zijn. Haal uit de wok. Herhaal met de sjalotjes. Doe na een paar seconden de garnalenpasta in de wok en haal van het vuur. Plet alle gebakken ingrediënten fijn in een vijzel of hak ze in de foodprocessor tot een glad mengsel. Doe deze pasta weer in de wok en roerbak gedurende 2 minuten. Draai het vuur lager, voeg er de rest van de ingrediënten aan toe en laat gedurende 3 minuten zachtjes verder garen. Neem nadien van het vuur en laat verder garen. Deze pasta kunt u tot 1 maand bewaren in de ijskast en tot zes maanden in de vriezer.