50 g kokosbloesemsuiker, gezeefd
50 g amandelmeel, gezeefd
50 g witte chocolade (vivani)
Voor de bovenlaag:
300 ml slagroom
350 g witte chocolade (vivani) in stukjes
250 g roomkaas
100 g pure chocolade (vivani), garnering
- verwarm de oven voor op 180 graden.
- mix de eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige, lichtgele massa. Spatel het amandelmeel erdoor.
- smelt de witte chocolade au bain-marie en meng door het beslag.
- giet het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm en bak de bodem in ca. 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
- breng voor de bovenlaag de slagroom aan de kook. Roer goed door en haal van het vuur. Laat een beetje afkoelen en voeg dan beetje bij beetje de stukjes witte chocolade toe. Blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten. Roer de roomkaas los en meng door het chocolademengsel.
- giet het mengsel op de taartbodem en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
- smelt voor chocoladekrullen de pure chocolade au bain marie. Giet de chocolade op een kunstof plaat en smeer uit tot een dunne laag. Laat de chocolade buiten de koelkast afkoelen en hard worden. Steek er met behulp van een paletmes, onder een hoek van 25 graden, krullen van. Verdeel deze over het midden van de taart.
bron ekoplaza