1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd, in dunne ringetjes
1 teentje knoflook, uit de pers
2 eetlepels sherry
sap van 1/2 limoen
1 theelepel rietsuiker
100 ml sojasaus
ca 450 g varkenshaas (Hollands Bio), in dunne reepjes
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel sambal
300 g shiitakes, in repen
250 g broccoli, in roosjes
25 g (2-3 eetl) sesamzaad, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
2 lenteuitjes, in ringetjes
- maak een marinade van gember, chilipeper, knoflook, sherry, limoensap, rietsuiker en sojasaus en schep het vlees erdoor. Laat minimaal 15 minuten marineren.
- dep het vlees droog maar bewaar de marinade. Verhit de kokosolie in de wok of grote bakpan en roerbak het vlees ca. 4 minuten. Voeg de marinade en sambal toe en roerbak mee. Roer de shiitakes erdoor en warm alles nog enkele minuten goed door. Stoom of kook ondertussen de broccoli beetgaar.
- bestrooi de varkenshaas met sesamzaad en lenteui en verdeel het vlees en broccoli over 4 borden. Serveer met noedels.
bron ekoplaza