Kabeljauw met peper en zout bestrooien. In ovenschaal.
Soort van bechamelsaus, gorgonzola smelten. Eventueel kruiden erbij (dille etc).
In oven.
Hieronder recept bechamelsaus uit boek Vis, 80 beste recepten.
2 dl melk
2 laurierblaadjes
1 kleine ui, in vieren
1 tl zwarte peperkorrels
50 g boter
40 g bloem
3 dl slankroom
versgeraspte nootmuskaat
zout en peper
- doe de melk, laurierblaadjes, ui en peperkorrels in een pan. Breng de melk bijna aan de kook, haal de pan van het vuur en laat de melk 15 minuten staan. Zeef de melk.
- smelt de boter in een pan met dikke bodem, meng de bloem er snel door en kook het mengsel 1 minuut zachtjes.
- haal het mengsel van het vuur en roer eerst de melk en dan de slankroom erdoor. Zet de saus op het vuur en kook hem zachtjes al roerend tot hij gebonden en glad is. Breng de saus op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
Volle kaassaus
Roer 150 g geraspte cheddar of gruyere door de saus. Wat u ook nog kunt doen, is 125 g geraspte cheddar of gruyere en 25 g geraspte parmezaan door de saus roeren.
Peterseliesaus
Meng de gezeefde melk en 15 g blaadjes krulpeterselie in een keukenmachine. Alternatief: hak de peterselie fijn en voeg hem aan de gebonden saus toe.