Bloodymary shooters met garnalen

Ingredienten

400 milliliter tomatensap
2 theelepel(s) citroensap
4 stuk(s) bleekselderij stengels
1 stuk(s) rode ui
2 theelepel(s) rode ui
4 theelepel(s) tabasco
5 eetlepel(s) Worcestershiresaus
200 gram Hollandse garnalen
2 stuk(s) trostomaten
1 stuk(s) rode paprika

Bereiden

Deze ingrediënten zijn genoeg voor 20 glaasjes! Extra nodig: 20 mooie kleine glaasjes. Roer citroensap, wodka, Worcestershiresaus en Tabasco door het tomatensap. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui zeer fijn. Snijd 20 mooie batons van de bleekselderij om straks in de glaasje te zetten. Snijd de rest van de bleekselderij in kleine blokjes (brunoise). Schil de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de tomaten in, dompel ze even onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de in blokjes gesneden bleekselderij, paprika en tomaat met de garnalen en breng op smaak met peper en versgemalen peper. Schep onder in de glaasjes. Schenk de Bloody Mary erop en zet de baton bleekselderij erin. Zet in de koelkast en serveer ijskoud. Dit is een recept van Topchef VIPS.

Boodschappen
  • 400 ml tomatensap
  • 2 tl citroensap
  • 5 el wodka
  • 4 tl Worcestershiresaus
  • 2 tl Tabasco
  • 1 kleine rode ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 trostomaten
  • 200 g Hollandse garnalen