100 g creme fraiche
handvol verse dille, fijngehakt
1 eetlepel mayonaise
200 g gerookte zalm, in dunne plakjes
voor de flensjes:
75 g boekweitmeel
snufje zout
2 eieren
250 ml melk
olie om in te bakken
- zeef voor het flensjesbeslag het meel en het zout in een kom. breek de eieren erbij en roer tot je een gladde massa hebt. Verdun het beslag geleidelijk met de melk.
- verhit een eetlepel olie in een koekenpan en schenk er een dun laagje van het beslag in. Draai het flensje om zodra de bovenkant droog is. Bak flensjes tot het beslag op is en laat ze afkoelen.
- kook ondertussen de sperziebonen beetgaar in water. Spoel ze meteen koud af zodat ze niet verder garen.
- maak de dillecreme door de creme fraiche, dille en mayonaise door elkaar te roeren.
- smeer de flensjes voor de helft in met dillecreme. Leg er plakjes gerookte zalm op en dan de sperziebonen. Rol de flensjes op.
- laat 1 uur in de koeling opstijven. Snijd elke flensje met een scherp mes in vieren.
bron ekoplaza